Сејди – Кортни Самерс

Исчезнува девојка која го бара убиецот на својата помлада сестра. радио новинарот ги следи трагите што таа ги оставила. крај за кој нема да престанете да зборувате.
Ако си таму некаде, те молам, јави ми се.
Животот на Сејди не е лесен. Таа мора да се грижи за својата помлада сестра Мети и да ѝ обезбеди нормален живот. Во еден момент целиот нејзин свет ќе исчезне кога полицијата ќе го пронајде безживотното тело на Мети. По неправилната и неуспешна полициска истрага, таа ќе донесе одлука сама да го фати немилосрдниот убиец и ќе се впушти во потрага, следејќи некои ситни и на прв поглед незабележливи траги.
Бидејќи не би можел да поднесам,
уште една девојка да исчезне.
Кога радио новинарот Вест Макреј ќе ја слушне животната приказна за двете сестри на локалната бензинска пумпа, станува опседнат со случајот на исчезнатите девојки. Започнува сопствена емисија низ која го следи нејзиното патување, обидувајќи се да открие што точно се случило, со надеж дека ќе ја пронајде пред да биде предоцна.

Cobiss link – Фонд

Информации

Објавено на

09/06/2023