Ребека – Дафне де Мориер

„Синоќа сонував дека повторно бев во замокот Мандерли…“
Сиромашна девојка која нема семејство и работи за богата госпоѓа, на едно патување во Франција запознава згоден вдовец чиј предлог ќе ја изненади и ќе ѝ го промени животот.
Девојката го прифаќа предлогот и се преселува во замокот Мандрели каде му станува сопруга на вдовецот Максим. Но, споменот на неговата покојна сопруга Ребека постојано го оживува куќната помошничка г-ѓа Денверс поради своја лична причина. Со морничав приказ што ѝ го стега срцето, втората сопруга чекори во сенката на нејзината претходничка: одлучна да ги открие најмрачните тајни и разорни вистини за првата сопруга на Максим – покојната и опседнувачки убава Ребека.
Заразна приказна за една млада жена обземена од љубов и борба да го пронајде својот идентитет.
„Ребека“ ќе живее засекогаш, бидејќи допира еден важен нерв длабоко закопан во потсвеста на читателот.

Cobiss link

Информации

Објавено на

06/07/2022