Пустинска Роза – Џулија Дросен

Таа е како пустинска роза, колку постара толку побесценета и неодолива.
Мароко
Сибила е самохрана мајка на три деца во туѓа ориентална држава, во свет кој колку што е убав, толку е и опасен. Но, таа не се плаши од никој што ќе ѝ застане на патот и ги урива сите норми и предрасуди на народот: го остава минатото зад себе и се посветува на својата кариера – станува магнат во бизнисот.
И покрај дваесетте години поминати во Мароко, Сибила не сака да се врати во Англија. Таа сфаќа дека има нешто толку длабоко што ја поврзува за овој ориентален свет без кого не може да живее – љубовта. Но, дали љубовта и кариерата можат заедно да одат рака под рака?
Книгата е втор дел, продолжение на Лавицата од Мароко.

Cobiss link – Фонд

Информации

Објавено на

09/06/2023