Првата кралица – М.Ади

Во земја каде што мажите носат превез, една жена го прекрива својот идентитет – се преправа во маж.
Кела е девојка која се крие под машки превез и се преправа во момче: патува и тргува, се трка со камили и секогаш освојува прво место. Кога ќе се открие нејзиниот идентитет, таа е испратена во семејниот пустински камп за да научи женски вештини. Но, Кела копнее по својата слобода и возбудата од патувањата. Кога моќната војска предводена од генерал Јусуф тргнува во света мисија, таа ризикува да се омажи со најмоќниот кој ја освојува цела Северна Африка и со тоа станува соперничка на неговата озлогласена сопруга – кралицата Зејнеб, моќна и љубоморна жена која наоѓа начин сè што ќе посака да го оствари…
Може ли Кела да се заштити себеси од жената која има моќ да го згази секој што ќе ѝ се испречи на патот?

Cobiss link

Информации

Објавено на

06/06/2022