Правило против убиство – Луиз Пени

Во екот на летото, брачниот пар Арманд и Рен-Мари Гамаш ја слават својата годишнина во „Маноар Белешас“, изолиран, луксузен хотел недалеку од селото Три Пајнс. Но, тие не се сами. Семејството Фини – богато, културно и угледно – исто така пристигна на своја прослава.
Прекрасниот „Маноар Белашас“ е можеби опкружен со природа, но има нешто неприродно што демне. Како што се вжештува атмосферата и се приближува дожд, на семејната средба се појавуваат некои изненадувачки гости, а страшната летна бура остава зад себе мртво тело.
Главниот инспектор Гамаш треба да открие долго закопани тајни и омраза скриена зад љубезни насмевки. Потерата го носи во Три Пајнс, во темните агли на сопствениот живот и, најпосле, до грозоморна кулминација.

Cobiss link – Фонд

Информации

Објавено на

05/06/2023