Од сирак до ѕвезда – Мерлин Монро

„Повеќето мажи ја оценуваат жената според тоа колку повеќе ги повредила, а не според тоа колку ги усреќила.“
Мерлин Монро трогателно ја раскажува нејзината семејна историја за животот на нејзината мајка која завршува во ментална институција и нејзиното детство како сирак во дури девет згрижувачки семејства… И покрај тешкото детство и многуте неуспешни обиди да стане актерка, таа никогаш не се откажува од својот сон: ‘да живее во свет со светли бои’. Чита многу книги и поминува многу курсеви. И кога конечно се вивнува на врвот во Холивуд – место каде што ќе ти платат илјада долари за бакнеж, а педесет центи за твојата душа, таа наоѓа љубов…
Автобиографски роман за ранливата жена со ледено срце, кој е многу покомлексен од гламурозната божица што ја прикажува екранот.

Cobiss link

Информации

Објавено на

08/06/2022