Маскарада – Мелани Добсон

Семејството на Елена Бисет решава да го помине последното лето во нивниот модерен дом на островот Мекинак. Бидејќи го губат семејното богатство, г-ѓа Бисет се надева дека ќе успее да ја омажи Елена со недостижниот милионер Честер Дарингтон.
Елена брзо се заситува од екстравагантните вечери и балови под маски, и повеќе сака да ги минува вечерите гледајќи ги ѕвездите од напуштениот светилник. Таму го запознава Чејс, згодниот туѓинец со кој ја дели љубовта кон ѕвездите. Заедно разрешуваат една мистерија закопана меѓу страниците на стариот дневник, додека Чејс не ја демаскира вистинската маскарада.

Cobiss link – Фонд

Информации

Објавено на

30/10/2023