Касапот од Казабланка – Абделилах Хамдучи

Низа грозоморни убиства го потресуваат градот Казабланка. Убиецот точно знае како ќе го гони полицијата и како да ги избрише доказите што би можеле да ги наведат за да ги идентификуваат неговите жртви. Низ градот се шири страв бидејќи се шират гласини дека серискиот убиец е на слобода.
Детективот Ханаш, и покрај неговата репутација, влегува во ќор-сокак. Но, тој знае дека убиецот ќе направи грешка, и дека гонењето и фаќањето на овој брутален криминалец зависи од него и од неговиот тим.

Потоа следува најдрското убиство: жртвата е пронајдена на првиот ден од празникот Бајрам, директно пред полициската станица во центарот на градот.
Дали убиецот ги исмева полицијата и нејзиниот познат детектив?

И дали ова е злосторството што ја содржи трагата која Ханаш ја чека?

Cobiss link – Фонд

Информации

Објавено на

05/06/2024