Затвори ги очите – Рејчел Абот

Ако ти се пикне под кожа, тој ќе те уништи.

Ако се караш со него, ќе те победи.

Бегај и никогаш не дозволувај да те најде.

Мислев дека сум безбедна овде, но не сум, останав предолго. Сега Женевиев е мртва и полицијата ме бара. Време е да бегам. Морам да се водам според планот – оној што го направив денот кога пристигнав во овој град. Мојата торба е спакувана. Ќе го уништам секој доказ за моето постоење. Полицијата никогаш не смее да ме најде. Ако ме најде, тој ќе ме уништи. Направив грешка и некој мораше да умре. Но, јас сум таа што го загуби животот. Сега треба да направам избор: ако продолжам да бегам, никогаш нема да можам да застанам. Ако се вратам, тој ќе ме натера да страдам. Колку животи може да уништи еден човек?

Опсесивно-комплусивен трилер кој ќе ве натера да гризете нокти, сè додека не ја завртите последната страница.

Cobiss link

Информации

Објавено на

09/08/2022