Добра ноќ, Џун – Сара Џио

Џун Андерсен е успешна на професионално поле, но многу несреќна во приватниот живот.
Неочекувано ја повикуваат за наследството на нејзината почината тетка Руби и треба да донесе одлука за судбината на детската книжарница Сината птица, која Руби ја основала во четириесеттите.
Помеѓу документацијата во книжарницата, Џун наоѓа писма кои си ги пишувале Руби и покојната Маргарет Вајс Браун… и зачекорува во страниците на американската литература.

Cobiss link – Фонд

Информации

Објавено на

27/10/2023