Десет мали воздишки – К. А. Такер

Во сообраќајна несреќа, Кејси фатално ги загуби своите најблиски. Барајќи начин како да продолжи понатаму, кога целиот нејзин свет се распаѓа и болката ѝ ја пара душата, вложува натчовечки напори да го закопа минатото и да започне одново со камено срце.
Таа и нејзината петнаесетгодишна сестра Ливи, бегаат вооружени со две автобуски карти од местото каде што некогаш живееја, за да започнат нов живот во Мајами – градот на забавите.
Сместени во станбен комплекс во близина на крајбрежјето, тие започуваат одново да живеат. Кога Кесји конечно успева да ја постигне нејзината цел и повеќе нема чувства, нејзиниот оклоп го пробива сексипилниот и неодолив сосед Трент: секоја пора и секое делче од нејзиното тело копнее по него, тој прави да се чувствува како конечно да го зела првиот здив откако долго време била под вода. И кога таа е убедена дека минатото може да го остави таму каде што припаѓа, дознава дека не е единствената која била скршена. Навидум совршениот Трент – има непростливо минато. Но, дали минатото на Трент ќе го уништи новоизградениот живот на Кејси и ќе ја врати во задушувачката темнина, или простувањето има моќ да лекува?

Cobiss link

Информации

Објавено на

08/06/2022