Аферата Кристи – Нина де Грамонт

„Аферата Кристи“ од американската авторка Нина де Грамонт е роман што се заснова на вистински настан – необјаснивото единаесетдневно исчезнување и потрага по Агата Кристи што го има оставено светот без здив. Иако базиран на овој настан,романот на Нина де Грамонт е фикција и плод на нејзината фантазија преточена во интригантно четиво.

Cobiss link – Фонд

Информации

Објавено на

05/06/2024