Денот на позитивното размислување првпат бил прославен во 2003 година. Еден американски претприемач дошол до идеја да посвети еден ден на позитивноста и позитивното размислување. Единствената цел на денот е да имаме позитивен став во секое време.

Денот на позитивното размислување се слави на 13 септември секоја година за да се потенцираат наградите на позитивното размислување.

Позитивното размислување жнее многу придобивки. Истражувањата покажуваат дека позитивното размислување не е добро само за нашата емоционална благосостојба, туку и за нашето ментално здравје.

Па, драги наши читатели да го поминеме овој ден насмеани и со позитивни мисли!!!