Денеска уживавме во читање на раскази со учениците од ООУ „Браќа Миладинови„ од с. Добрушево.

Тие денеска ни беа на гости со менторот Бети Марковска. Разговаравме за библиотеката и нејзината работа, ја разгледавме и на крај читавме раскази од Толстој.

Потоа следеше дискусија за расказите со извлечени поуки.

Повеќе фотографии на следниот линк: Facebook post