По завршувањето на работниот дел на Регионалната средба на Хортикултурни библиотеки, учесниците имаа можност со двајца библиотекари од НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола, Никола Марковски и Гордана Ѓоргиевска Неделковски да прошетаат по историската патека и да ги видат прекрасните цвеќиња и шума што ја красат нашата преубава планина. Чистиот воздух, мирот и мирисот на планината е непроценливо богатство.

Facebook link