На 22 и 23 мај се одржа национален настан кој е дел од проектот „Структурен дијалог за Заштита и унапредување на библиотекарството во време на економска криза преку размена на добри практики“ во организација на библиотека Феткин – Кавадарци во партнерство со БЗМ (Библиотекарско здружение на Македонија).

На настанот учество зеде и библиотекарката м-р Гордана Ѓоргиевска Неделковски од НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола заедно со библиотекари и директори од 20 Јавни Библиотеки од Македонија.

Проектот е финансиран од Министерството за Култура на Република Северна Македонија.

Краен резултат на проектот е подготовка на универзален документ со препораки по кои би работеле библиотеките со цел унапредување на нивната работа.

Повеќе фотографии на следниот линк: NUUB Facebook