„Родниот јазик ни е завет од дедовците, како тланикот на огништето. Чувај го како црнка во окото – без јазик си никој и ништо“.

Учениците од III-2 одд. од ООУ„Ѓорѓи Сугарев“ заедно со својата наставничка Наташа Тодоровска го одбележаа Меѓународниот ден на мајчиниот јазик со рецитирање на песни и изработка на постер за значењето на мајчиниот јазик.

Facebook link