„Збор по збор по збор е моќ.“ – Маргарет Атвуд

По повод месецот на книгата, учениците од петто одделение од ООУ „Елпида Караманди“ – Битола со наставничките Дијана Станковска, Анета Крстевска и Елена Трајковска пријатно не изненадија со творби во проза и поезија посветени на книгата кои сами ги подготвија.

На работилницата тие ни покажаа дека го негуваат пишаниот збор и преку нивните песни и текстови пренеси ја силна порака за важноста на книгата.

„Почнете да пишувате, не е важно што. Водата не тече додека не се пушти чешмата.“ – Луис Ламур

Повеќе фотографии на следниот линк: NUUB Facebook