Вчера во нашата Библиотека и Битола пристигна Св. Никола, кој е славен Божји светител кој се слави низ сиот свет.

Учениците од Rosetta Stone Bitola со нашата самовила Весела преку интерактивни техники и методи, поддржани од приказни за Свети Никола и примери од секојдневието, учеа за добрина, дарување, сочувството со другите, помош, несебичност.

Се запознаа и со многу необични традиции од светот.

Напишаа уникатни писма до Дедо Мраз, во кои за разлика од пишување писма со очекувања и нарачка на посакувани подароци, дечињата му пишуваа писма со желби и подароци, лично за него, како празнично внимание.

Г-ѓа Весела Богдановиќ е извонредна наставничка со уникатен талент за беспрекорна работа со деца, создавајќи волшебна и збогатена образовна средина. Нејзината способност да ја вткае магијата на бајките во наставната програма е навистина волшебна. Со топло и негувачко однесување, таа без напор се поврзува со своите млади ученици, поттикнувајќи ја љубовта кон учењето што ја надминува училницата.

Во суштина, Весела не е само учителка; таа е раскажувач, ментор и водич кој остава неизбришлива трага во срцата и умовите на учениците. Нејзината способност беспрекорно да го спои образованието со волшебноста ја прави светилник на инспирација во светот на наставата, создавајќи трајна љубов кон учењето која трае цел живот.

Повеќе фотографии на следниот линк: NUUB Facebook