На 20.05.2022 година се одржа 21 Републички натпревар „Млади Библиотекари“ во Националната институција Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид.

На овој натпревар учество зеде и Анамарија Ристевска која имаше освоено прво место на Општинскиот натпревар „Млади библиотекари“ во НУУБ „Св.Климент Охридски“ – Битола.

Facebook link