На денешен ден во 1805 година во Оденсе, Данска е роден најголемиот писател за деца, Ханс Кристијан Андерсен!Во негова чест учениците од II a одделение од ООУ” Даме Груев”- Битола со својата наставничка Наташа Настевска го одбележаа овој значаен ден преку неговoто дело “Принцезата на зрно грашак“.

Facebook link