Секоја средба не е случајна, таа е само предвесник за она што ќе се случува во иднина. На една од работилниците имавме можност да се запознаеме со младата писателка Марија Стојановска која е ученичка во средното економско училиште во Битола. Млад дух кој наоѓа време за се.

Денес на наше задоволство таа ни ја подари нејзината прва книга „Љубовта е уметност“.

Што подготвува Марија во иднина ќе имаме можност да дознаеме за брзо време.

Нејзината книга – роман, ќе биде достапна во нашата библиотека.

Денес по случаен избор ќе доделиме една нејзина книга.

Facebook post