Почитувани читатели,

Во НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола ни доаѓа писателката Ели Маказлиева добитничка на наградата „Ванчо Николески“ за најдобра книга за деца.

Промоцијата на книгата за деца „Чудесен дар во годишен календар“ ќе се одржи на 24 април во 10 : 30 ч. во салата за промоции.

Промотори на настанот ќе бидат проф. д-р Кристина Николовска и д-р Христо Петрески.

Настанот ќе го започнеме со една прекрасна трибина на тема: „Развивање на љубов кон книгата кај деца“.

Ве очекуваме!