„Границите на мојот јазик се поистоветуваат со границите на светот“- Л. Видгенштајн.

Со прекрасни мисли од познати македонски и странски автори, учениците од 7 одделение од ООУ„Елпида Караманди“ – Битола под менторство на наставничката по македонски јазик Маја Јанакиевска изработија обележувачи за книги. За крај изработија прекрасен цвет од зборот “Здраво“ напишан на дваесеттина јазици од целиот свет.

„Јазикот е средство со кое ние дознаваме што мисли, што чувствува и што сака нашиот собеседник“- Крсте Петков Мисирков.

Facebook link