Вчера во просториите на Библотеката се одржа прекрасен музичко поетски перформанс со Петар Горко во организација на НУУБ „Св.Климент Охридски“ – Битола и Ротари клубот „Битола Широк Сокак“.

Присутните гости уживаа во преубавата програма од Тагоре, Лорка, Есенин, Десанка Максимовиќ, „Тајно моја“, „Од љубов не се бега“, „Молитва“ и други песни.

Им благодариме на поддршката на винарија Чифлик и Вемилк.

Повеќе фотографии на следниот линк: NUUB Facebook