Во Националната установа Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ – Битола и Хотел Театар во периодот од 17 до 19 мај ќе се реализираат трите „Вечери на креативноста“ проект поддржан од Министерството за култура на Република Северна Македонија.

Првата вечер „Вечер на стрипот- Биди и ти стрип мајстор“

Втора вечер „Вечер на книгата – Подари книга од наш автор“

Трета вечер „Вечер на весници и списанија- лажна, точна вест“

Координатори на проектот: Марија Марковска и м-р Гордана Ѓоргиевска Неделковски

Facebook link