Во детскиот блок на НУУБ „Св. Климент Охридски“ се одржа втората работилница во рамките на проектот „Со читање книга до најдобра порака и личност“ во рамките на БИТФЕСТ 2015. Честа да им чита на децата ја  имаше Д-р Валентина Илиева почесен конзул на Република Австрија Во Република Македонија.На мошне интересен сликовит начин таа им ги пренесе доживувањата од приказната „Мини патува на одмор“ од авторката Кристине Ностлингер.

https://www.facebook.com/sv.klimentohridski/media_set?set=a.1099585396736337.1073741879.100000546606486&type=3&pnref=story