По повод 8 Септември, Денот на независноста, во холот на НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола поставена е тематска изложба на книги.
Денот на независноста, 8 Септември е празник кој преставува остварување и континуитет на трудот, вложувањата и пожртвуваноста на многу генерации граѓани кои живееја со мислата за слободна и самостојна држава. Овој празник не потсетува на предизвиците кои сме ги надминале, но и ни дава сила и мудрост да продолжиме понатаму.
Нека ни е честит 8 Септември, Денот на независноста!