Во холот на НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола, поставена е изложба по повод 4 февруари – денот на раѓањето на големиот револуционер Гоце Делчев.

Ѓорѓи Николов Делчев, попознат помеѓу народот како Гоце Делчев е роден во градот Кукуш, на 4 февруари 1872 а починал во селото Баница на 4 мај 1903. Тој е еден од главните македонски национални херои кој земал учество во македонското револуционерно движење, деец на Македонската револуционерна организација (МРО) и срцето на револуционерна Македонија.

Повеќе фотографии на следниот линк: NUUB Facebook