„Јас сакам сѐ што е старо: стари пријатели, старите времиња, старите манири, старите книги и старите вина.“ – Оливер Голдсмит

По повод денот на виното и љубовта, 14 февруари во холот на библиотеката поставена е изложба на книги и рачните изработки од работилниците на тема „По допирот на љубовта секој станува поет“.

„Младоста ни дава љубов и рози, возраста ни остава пријатели и вино.“

Повеќе фотографии на следниот линк: NUUB Facebook