На 20.05.2022 година во холот на библиотека е поставена изложба со стрипови коишто ги изработија учениците од I,II и III година од насоката Графички дизајнери-уредници при СОУ„Таки Даскало“ – Битола на првата вечер од проектот „Вечери на креативноста“ – вечер на стрипот „Биди и ти стрип мајстор“, под менторство на професорот Миле Атанасоски.

Facebook link