По повод Патрониот празник во холот на Библиотеката од денеска е поставена тематска изложба насловена „Библиотеката за градот во 2023“. Изложбата содржи; – Дробен печат во НУУБ „Св.Климент Охридски“ – Битола – „Св. Климент Охридски“ – Битола во периодичните и монографските изданија

Повеќе фотографии од изложбата на следниот линк: NUUB Facebook