Запознајте го mCOBISS – верзија на COBISS+ која е прилагодена за мобилни уреди.

mCOBISS е мобилна апликација која овозможува пристап до информациите за граѓата во библиотеките.

Побарајте и резервирајте книга, дневен весник, списание, DVD. Продолжете го рокот на зајмување. Направете список на омилени книги и споделете го со другите. Видете ја локацијата на библиотеката на карта и насоките за патот до библиотеката.

https://m.cobiss.net/mk/default.htm#home

mCOBISS е достапен за повеќе видови мобилни уреди. За телефони и таблети кои функционираат на оперативниот систем iOS или Android е достапна бесплатна мобилна апликација.

Линк за iOS

https://apps.apple.com/si/app/mcobiss/id687682312

Линк за Android

https://play.google.com/store/apps/details

Линк за AppGallery – Huawei

https://appgallery.huawei.com/app/C103205381…