Денес на 29.10.2015 година, првиот австриски Амбасадор во Р. Македонија (1997 – 2002) д-р Харолд Кочи заедно со Почесниот австриски Конзул д-р Валентина Илиева ја посетија НУУБ „Св.Климент Охридски“ – Битола и на директорот г-динот Науме Ѓоргиевски му врачија книги за Австриската Библиотека од личната австриска Библиотека од Бад Ишл од Амбасадорот.