Националната установа – Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ – Битола и Едукативен центар „SmartHead“, по повод 24 мај- Ден на сесловенските просветители и учители светите браќа Кирил и Методиј, доделува НАГРАДИ за литературниот и ликовен конкурс на тема:

„Танцот на глаголицата и кирилицата“.

*За најдобри ликовни творби добитници се:

1 место – Огнен Тасевски ООУ „Св. Кирил и Методиј“

1 место- Михаела Станковска ООУ „ д-р Трифун Пановски“

2 место- Леона Лазаревска ООУ „Даме Груев“

2 место- Коста Карајанов ООУ„ Св. Кирил и Методиј“

3 место Дарја Стојанова ООУ „Гоце Делчев“

3 место Максим Ѓоргиевски ООУ „Гоце Делчев“

*За најдобри литературни творби ( проза):

1 место Ернес Рамадановски- ООУ,, Ѓорги Сугарев”- Битола

2 место Деа Атанасов – „Гоце Делчев“ – Битола

*За најдобри литературни творби (поезија) добитници се:

1 место Антонио Ковачки, ООУ „Елпида Караманди“ – Битола

2 место Михаела Наумовска, ООУ „Елпида Караманди“ – Битола

2 место Леа Вренцовска,

3 место Дамјан Котевски, ООУ „Св. Кирил и Методиј“- Битола

3 место Павел Наумовски, ООУ „Елпида Караманди“ – Битола

3 место Миа Јашаровска , ООУ „Св. Кирил и Методиј“- Битола

Им благодариме на сите учесници на овој конкурс. Наградите ќе бидат доделени на 25 мај во 18 часот во салата за промоции на НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола, а останатите учесници и ментори ќе добијат благодарници.