Оваа недела НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола го одбележува Денот на бајките- 26 февруари со низа активности.

Првата активност ни беше со учениците од четврто одделение од ООУ„Даме Груев“ – Битола.Тие не поведоа во светот на бајките и приказните преку прекрасни извадоци од лектирите „Понокио“ и „Итар Пејо“. Преку читање приказните и бајки учениците ги учат вредноста на книгите од рана возраст, а на тој начин покасно стануваат креативни читатели а можеби и идни писатели.

Повеќе фотографии на следниот линк: NUUB Facebook