Денес е Велики четврток, голем празник за сите верници од православна христијанска вероисповед. На денешен ден во секој дом се бојадисуваат јајца и се украсуваат домовите со велигденски украси. По тој повод, НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола на нашите верни читатели им додели поклони од палетата на украси кои ги изработија учениците од текстилната струка од СОУ„Таки Даскало“ – Битола.

За многу години празниците!!!

Facebook link