Портрет на академик Анте Поповски 26.05.2011

Печати

( 0 Гласа )

По повод одбележувањето на 80 годишнината од раѓањето на академик Анте Поповски НУ - Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ – Битола организираше Портрет на академик Анте Поповски.

- Поздравна реч г-дин Науме Ѓоргиевски - директор на Библиотеката;
- Омаж за поезијата на Анте Поповски ќе одржи академик Георги Старделов;
- Делови од поезијата на Анте Поповски ќе говори г-ѓа Софија Гогова - Врчаковска;
- Изложба „Живот и дело на Анте Поповски“.

26.05.2011 (четврток) во 13 часот
НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола (сала за промоции)