Изложби 21.02.2009 г.

Печати

( 2 Гласа ) 21.02.1984 г. Во Станица Бешенскаја во Ростовската област  на Дон, умре Михаил Шолохов, еден од најпознатите руски писатели. Најпознати негови дела се “Тихиот Дон”, “Донски раскази”, “Разорана ледина”, “Судбината на човекот” и други. Во 1965 година ја доби Нобеловата награда за литература. Роден е во Станица Бешенскаја, на 24.05.1905 г.