Доделување на наградите по повод конкурсот за краток расказ

Печати

( 0 Гласа )

„Ако љубов немам, ништо не сум. Љубов си ти“

На ден 07.03.2020 во НУУБ „ Св. Климент Охридски“ - Битола, се одржа доделувањето на наградите по повод конкурсот за краток расказ. Беа доделени симболични награди и благодарници за учесниците на конкурсот. Тричлената комисија во состав Илче Стојановски претседател на комисијата и претставник од НУУБ „Св.Климент Охридски“ - Битола, Маргарита Кочанковска дипл.проф. по Македонски јазик и книжевост и Светлана Папачек - Организација на жени на општина Битола, донесоа едногласна одлука и ги доделија наградите на :

- Категорија возрасни: 1. Сејфула Елези - Скопје 2. Јагода Василевска - Битола 3. Белинда Сипкоска Гаштарова - Битола

- Категорија ученици: 1. Нектарија Илиевска - Битола 2. Михаела Стефановска - Битола

Благодарност до сите учесници и честитки до наградените. На следниот линк следат: ПОВЕЌЕ ФОТОГРАФИИ