Обележувачи за книги и картички со поезија од Блаже Конески

Печати

( 0 Гласа )

По повод 100 годишнината од раѓањето на писателот Блаже Конески, НУУБ„ Св.Климент Охридски“ - Битола ќе реализира низа активности.
Овој месец нашата библиотека ја реализира првата работилница со учениците од II и IV година - графичка струка од СОУ„Таки Даскало“-Битола, во која учениците скоро цел месец работеа на изработка на обележувачи за книги и картички со поезија од писателот Блаже Коневски.
Секоја изработка е уникатна, а секоја творба внимателно избрана од учениците да одговара со изработката. Овие ученици уште еднаш покажаа голема заинтересираност и со огромна љубов и внимание ги изработија обележувачите и картичките, заедно со своите ментори Весна-Мундишевска Велјановски и Катерина Спасовска-Маурдева.

Подготвил: м-р Гордана Ѓоргиевска-Неделковски