Општински натпревар „Млади библиотекари“

Печати

( 0 Гласа )

Општинскиот натпревар „Млади библиотекари“ е организиран од НУУБ „Св.Климент Охридски“ – Битола, и се одржа на ден 29.10.2021 година.
На Општинскиот натпревар  зедоа учество ученици од основните  училишта од Битола и еден ученик од училиштето во Могила со вкупно девет претставници.

Според утврдените правила за овој натпревар на 21. Републики натпревар „Млади библиотекари“ што ќе се одржи во Центар за култура „Григор Прличев“ во Охрид на 06.05.2022 г., ќе учествува ученикот кој ќе освои освои најмногу бодови на Општинскиот натпревар, а тоа е:

Анамарија Ристевска, 9 одд. од ОУ „Св. Кирил и Методиј“ - Битола со освоени 81 бод.

Второто место и припадна на Лина Чашитовска, 9 одд. од ОУ „Стив Наумов“ Битола, со 78 освоени бода.

Трето место - Лина Христовска, 9 одд. ОУ „Гоце Делчев“ Битола, со освоени 73 бода.

 

Другите учесници беа:

Јована Ѓоргиевска, 9 одд. ОУ „Св. Климент Охридски“ - Битола
Дарко Петковски, 8 одд. - ОУ „Елпида Караманди“ - Битола
Ангела Колтоска, 9 одд. ОУ „ Гоце Делчев“ - Могила
Христина Гоцевска, 9 одд. - ОУ „Коле Канински“ -  Битола
Стефан Ристевски, 8 одд. - ОУ „Ѓорѓи Сугарев“ - Битола
Симона Николовска, 9 одд. ОУ „Даме Груев“ - Битола.

Наградените учесници за учеството добија подарок енциклопедии и благодарници, додека другите учесници благодарници.

Повеќе фотографии на следниот линк: NUUB Facebook