Изложби 24.02.2009 г.

Печати

( 1 Глас ) 24.02.1976 г. Во Охрид умре Димитар Митрев, македонскки литературен критичар и есеист, публицист, академик, професор на Филолошкиот факултет во Скопје. Негови познати дела се “Пиринска Македонија зво борба за национално ослободување”, “Вапцаров”, “Критики и огледи”. Роден е во Деде Агач, на 4.10.1919 година.