Посета на Министерот за култура

Печати

( 0 Гласа )

Директорот м-р Бојан Стефановски оствари работна средба со Министерот за култура на Р.С. Македонија г-дин Хусни Исмаили, Македонка Коцева - раководител на сектор на културно наследство и г-дин Фатон Фазлиу - шеф на кабинет, д-р Мери Стојанова од Музеј во Битола и директорот на Музејот на албанската азбука во Битола. Директорите на институциите имаа прилика да разговараат за организациската поставеност на вработените по одделни сектори и нивната подобра организираност, можности за унапредување на библиотечната и музејска дејност, реализирање на проекти во моментот, можности за организирање на стручни средби, собири и конференции како и за унапредување на работата на јавните институции и соработка со Министерството за култура. Повеќе фотографии на следниот линк https://www.facebook.com/pg/nuub.mk/photos/?tab=album&album_id=10157744182268679