Изложби 07.02.2009 г.

Печати

( 1 Глас ) 07.02.1812 г. Роден е Чарлс Дикенс, англиски писател. Од романите најпознати му се “Дејвид Коперфилд”, “Оливер Твист”и “Пиквиковиот клуб”, во кои ја прикажува целата беда на викторијанска Англија, со изразени симпатии кон угнетените. Умре во 1870 година.