Промоција на зборникот „БИТОЛА ВО СТИХОВИТЕ НА МЛАДИТЕ АВТОРИ“

Печати

( 0 Гласа )

Почитувани,
НУУБ „Св. Климент Охридски“ Битола и
Здружението за наука и култура НОВА  Ве
покануваат на настан по повод 24 Мај -  Денот на сесловенските просветители Св. Кирил и Методиј.
Настанот ќе се одржи на ден  21 мај (вторник), со почеток во 12 часот во просториите на Библиотеката.
Ќе биде промовиран Зборникот песни „БИТОЛА ВО СТИХОВИТЕ НА МЛАДИТЕ АВТОРИ“ во која се објавени педесетина песни на ученици од основните и средните училишта во Битола.
На промоцијата ќе бидат доделени пригодни награди.