Изложби 6.2.1893 г.

Печати

( 0 Гласа ) Изложба на книги за Григор Прличев, еден од најпознатите македонски писатели од 19 век. Меѓу најпознатите негови остварувања се поемите “Сердарот” и “Скендербег” и познатото дело “Афтобиографија”.