Најавување

English French German Macedonian

Книга на месецот

110 улици

PDFПечатиЕ-пошта

Романот претставува лесно и интересно четиво за животот и доживувањата на двајцата браќа - шеснаесетгодишниот Михал и дванаесетгодишниот Миколај, жители на Варшава. Главниот јунак Михал е момче кое живее безгрижен живот, меѓу другарите, родителите и наставниците е препознатлив како несериозно дете. Тој се интересира за скулптурната сцена, слуша хип-хоп, црта графити и вози скирол. Авторката вешто го отсликува ликот на Михал, но и на неговите врсници со помош на жаргонот кој го користат младите луѓе. Михал, градско дете, одеднаш ќе се пресели во малото гратче Грајево, кое според него е оддалечено светлосни години од Варшава. Грајево е токму гратчето кое има 110 улици и во кое Михал освен своите разочарувања, ќе ја доживее и својата прва љубов... И веќе не е ништо како што било...

 
Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер