English French German Macedonian

Најчитани наслови

Приказни од Алхамбра

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас )

 

Светот на сребрениот кладенец

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

   

Полиција

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

 

Пожарникари

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

   

Фрагарија

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Необичен живот. Претерана совршеност. Неслучајна средба. Многу тајни. Закани. Нов свет. Стари пријатели. Зло. Една авантура. Шест надежи. Моќи.

Животот на Лиетус Кетрин ќе се сврти наопаку кога ќе го сретне Дезмонд, кој ја запознава со еден нов свет. Лиетус открива дека има моќ и дека е новиот водач на Фрагарија.

заедно со Дезмонд заминуваат во Фрагарија каде што од златната карпа недостигаат пет парчиња кои мораат да се пронајдат. ХАвија ПАркер, најдобрата другарка на Лиетус, станува сојузник на лошиот Девил...

 

Педи Кларк, ха, ха, ха

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Педи Кларк, ха, ха, ха е роман во кој целата приказна е раскажана од гледна точка на едно десетгодишно момче што живее во Ирска во средината на дваесеттиот век. Романот е познат по интересната употреба на јазикот, како и по тоа што не е поделен на поглавја, туку на сцени што не следат никаков хронолошки ред. Романот го следи внатрешното патување на Педи кон неговата зрелост. Неговото растење е болно и горчеливо. Иако почетокот е полн со детски и игриви досетки, сè поголемиот антагонизам меѓу неговите родители и распадот на бракот се сè повидливи како што тече приказната...

   

Страница 2 од 2

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер