English French German Macedonian

Нови наслови

Плачот на срната - Слаѓан Славенски

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Тој е повлечен, талентиран сликар кој сè уште не е закрепнат од исчезнувањето на неговата блиска пријателка – која најверојатно е жртва на сериски киднапер во нивното мало гратче. Таа е црвенокоса убавица со проблематично семејство; живее единствено за својот мачор, музиката и книгите. Нивните меланхолични души се поврзуваат на еден необичен начин – чуден сон, префинето претставен на платно.

Читај повеќе: Плачот на срната - Слаѓан Славенски

 

Избриши ги солзите - Линда Хауард

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Водена од опсесијата да ги пополнува празнините во туѓите животи, Мила Еџ има неверојатна страст, инстинкт и дарба за пронаоѓање исчезнати деца. Кога сè друго изгледа изгубено и беспомошно, очајни души од сите страни на светот доаѓаат кај неа за надеж и помош. Со работата, Мила се бори да побегне од бруталните емоции кои ја јадат однатре затоа што има само едно дете кое не може да го пронајде со години… а тоа е нејзиното дете.

Читај повеќе: Избриши ги солзите - Линда Хауард

   

Совршена недомаќинка - Софи Кинсела

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Адвокатката Саманта Свитинг, невидена работохоличарка, прави фатална грешка за првпат во својата брилијантна кариера – толку незамислива грешка, што си ги уништува сите шанси некогаш да стане партнер во адвокатската фирма каде што работи.
Избезумена од паника, излегува од својата канцеларија во Лондон, се качува во воз и завршува Бог знае каде.

Читај повеќе: Совршена недомаќинка - Софи Кинсела

 

Последната камелија - Сара Џио

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Романтична и неизвесна приказна за две жени чии судбини се испреплетуваат низ годините.
На работ на Втората светска војна, на еден имот во Англија, една личност го крие последниот опстанат примерок од ретка камелија по име Мидлбериска розова камелија. Флора, ботаничарка од Америка, ја контактира лидерот на интернационален синџир на крадци на ретки цвеќиња со понуда да се инфилтрира во куќата во Англија како дадилка и да дојде до реткото растение.

Читај повеќе: Последната камелија - Сара Џио

   

Сфинга на гневот - Жарко Кујунџиски

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Кога уредникот на издавачката куќа „Веда“ дознава дека еден познат писател е пријавен како исчезнат, тргнува да ја открие вистината. Потрагата во која ризикува сè ќе го соочи со загатки во кои се испреплетени историјата, митологијата, психологијата и општествените случувања. Лазар смета дека ако ги дешифрира тајните пораки што ги открива, ќе ја оствари одамна посакуваната цел: да се добере до необјавениот ракопис на исчезнатиот писател.

Читај повеќе: Сфинга на гневот - Жарко Кујунџиски

 

Јуда - Амос Оз

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Уште едно маестрално дело на Амоз Оз во кое доаѓаат до израз неговата генијалност и проучување на човечкиот ум со сите негови противречности. Романтичен и трогателен, ова е роман полн со меланхолија, но и хумор и мудрост, низ кој се испреплетени историјата и религијата.
Ерусалим, 1959 година. Шмуел Аш, студент на Хебрејскиот универзитет и млад проучувач на Библијата, се чувствува изгубено. Семејството му е на раб на финансиска пропаст, неговото истражувачко дело е во криза, а девојка му решава да се омажи за претходното момче.

Читај повеќе: Јуда - Амос Оз

   

Страница 5 од 51

Сподели на Facebook